7 oktober 2015; Nijmegen, een ontdekkingstocht langs hedendaagse architectuur”, excursie o.l.v. prof. dr N(Nico)  Nelissen”

4 oktober 2015, opening van het 9e seizoen met een concert door het ensemble UNICORN”.

Dinsdag 15 december : verhalenavond met voordrachtskunstenaar Carool Populier.

13 januari 2016 : `Ons historisch erfgoed; de slag op de Mookerheide` door de stichting Huys te Moock.

Woensdag 24 februari 2016 :“Trio La Manouche met gipsyswing & traditionals”.

Dinsdag 22 maart: “Het passieverhaal in de beeldende kunst” door kusthistorica Walda-Bosman-Kok”

Zondag 24 april 15.30 uur precies : afsluiting van het seizoen met een concert van het mannenkoor “Boxmeers Vocaal Ensemble”

Dinsdag 27 oktober :In de voetsporen van de Inca’s”, lezing door Ammy Uijen.

Dinsdag18 november :”een muzikale avond met Pien van Gerven”.

Dinsdag 2 februari 2016: Dr A.P.M. Lamers: “De cel; bouwsteen van het leven”.