Dinsdag 15 november 2021, 20.00 uur:

"Leonardo da Vinci, zijn leven en zijn werk"
door drs. Walda Bosman-Kok.

Leonardo da Vinci (1452-1519) was een "alles-kunner": architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver en schilder uit de Florentijnse Republiek tijdens de Italiaanse renaissance. Hij was een genie en wordt gezien als het schoolvoorbeeld van het renaissance-ideaal van de "homo universalis".

Als het op schilderkunst aankomt, is Leonardo een van de Grote Drie van de Italiaanse hoog-renaissance, samen met Rafaël en Michelangelo. Wereldberoemde werken zijn o.a. de Mona Lisa, nu in het Louvre in Parijs en "Het Laatste Avondmaal", de muurschildering in de Santa Maria delle Grazie in Milaan.


De spreekster van deze avond, Walda Bosman (MA), is kunsthistorica en oprichtster van Walda's Kunst-historische Educatie en Reizen. Zij studeerde af in 1996 aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Al 25 jaar verzorgt zij met veel succes en enthousiasme lezingen en cursussen kunstgeschiedenis aan de Volksuniversiteiten, HOVO, Posterheide, Vrije Academie, bij bibliotheken, kunstkringen en musea. Al voor haar studie kunstgeschiedenis en archeologie deed zij een toeristische opleiding. Zij begeleidde vele reizen en is ook actief als privégids voor kunstliefhebbers die de Nederlandse steden en musea bezoeken. Zij was eerder te gast bij CAM.

Deze lezing is wegens de COVID-19 beperkingen verschoven naar 15 februari 2022.

Stichting Culturele Activiteiten Molenhoek @ 2018