Donderdag 2 februari 2023, 20.00 uur:

"De gouden tijden van Sicilië",
door drs. Ron Milder.

Wij denken bij Sicilië wellicht eerst aan de Etna en de maffia, maar dit unieke eiland is zoveel meer. Het was vanwege de geografische ligging altijd al een kruispunt voor de omliggende culturen geweest. De sporen van deze culturen zijn nog overal te vinden. Ron Milder neemt u mee naar twee roemrijke perioden uit de geschiedenis van Sicilië.


We beginnen bij de Griekse Oudheid met de stad Syracuse als bloeiend middelpunt. Vervolgens gaan we naar het Middeleeuwse Palermo waar onder invloed van Arabische kaliefen, Normandische heersers en vorsten van de Hohenstaufen, een tolerante samenleving ontstond met een unieke gemengde architectuur.

Ron Milder, studeerde Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij was jarenlang docent Latijn, Grieks en Klassieke Culturele Vorming op Het Rhedens te Rozendaal-Dieren. Sinds 2014 is hij onder meer bijlesdocent, huiswerkbegeleider/examentrainer bij Studiekring. Hij organiseert sinds 2013 twee á drie keer per jaar particuliere groepsreizen met een voorbereidende cursus voor ouderen.


Stichting Culturele Activiteiten Molenhoek @ 2018