Donderdag 4 april 2024, 20.00 uur:

"I think it's beautiful",
Bram Vis (fotograaf).

Er gebeurt veel momenteel in de wereld en met lang niet alles zijn we blij. Je zou bijna denken dat alles met name in de natuur snel aan het verdwijnen is. Niet alles want er is nog heel veel moois dat zeer de moeite waard is om van te genieten en om voor te zorgen. Met beeld en verhaal laat ik graag zien wat ik als fotograaf de laatste 12 jaar heb mogen vastleggen. Ver weg maar ook heel dichtbij. Extra aandacht gaat naar bomen en stammen die ik heb ontmoet.


Bram Vis volgde de school voor Fotografie in Den Haag en reisde het hele land af voor foto- en filmopdrachten voor bureaus. Vanaf 2010 participeerde hij in een project waarbij hij met Jimmy Nelson en Hannelore Vandenbussche naar afgelegen gebieden reisde met als doel oude primitieve culturen in hun oorspronkelijke klederdracht op foto en film vast te leggen in hun natuurlijke omgeving of landschap, voordat de oorspronkelijkheid zou verdwijnen. Het resultaat was o.a. het prachtige fotoboek "Before they pass away".


Momenteel heeft Bram Vis veel werk in Nederland. Hij houdt van portretten maar ook van natuur, bomen, landschappen, rotsen, lucht. De meeste moeite van een mooie foto is de goede plek te vinden en op het perfecte moment te wachten. De wolken aan te zien komen, te weten welk licht erachter schuilt en te weten wanneer af te drukken. Van bomen krijgt hij nooit genoeg: voeten in de aarde en armen in de lucht.


Plaats: Gemeenschapshuis de Wieken, Esdoornlaan 5, 6584 BD Molenhoek.
Aanvang: 20.00 uur precies.

Stichting Culturele Activiteiten Molenhoek @ 2018